Kontaktirajte nas: 095 393 08 23

Alergija na prašinu

Kad završe problemi s peludi, već počnu drugi; alergije na prašinu i grinje

Centralno grijanje te slabije provjetravanje prostorija u zimskim mjesecima pogoduje razvijanju grinja, koje se razmnožavaju u toplim i vlažnim uvjetima, te na mjestima gdje se najčešće skuplja prašina, kao što su tepisi, tapecirani namještaj, zavjese, tepisoni.

Čisti tepisi djeluju izrazito pozitivno na kvalitetu zraka u zatvorenim prostorijama. Tepisi ublažuju buku, reguliraju vlagu i djeluju kao filter za prašinu, koji prosječno u 10 godina, na sebe navuče količinu prašine koja odgovara polovici njegove težine. Tepih vuće na sebe prašinu koja bi inače Vi udisali i kojom bi opteretili svoje dišne puteve. Čist tepih je samim time i jedan dio Vašeg zdravlja. K tomu je dokazano da tepisi smanjuju troškove grijanja za 6%.

Kad je u pitanju alergija na grinje i prašinu, onda najprije pomislite kako prva stvar koju morate napraviti jest kupnja novog, kvalitetnog usisavača, koji će vjerojatno biti skuplji od običnih kakvi se mogu naći u svakoj malo bolje opremljenoj trgovini. Čišćenje usisavačem treba biti često, međutim pokazalo se da je i nakon temeljitog čišćenja usisavačem ostao ili bolje rečeno preživio dovoljan broj grinja da nastave uzrokovati alergijske smetnje.

Mnogi ljudi uopće ne uočavaju da su im tepisi i namještaj kojeg svakog dana gledaju izrazito prljav jer su se privikli na njega, i vide tek da je on prljav kada se na njemu stvore velike fleke. Tek tada se pitaju gdje je zapravo završila prašina tijekom godina za vrijeme čišćenja ormara ili stolova ? – Naravno, dobrim dijelom u tepihu i namještaju.

Profesionalno čišćenje je pravi melem za tepihe i namještaj i predstavlja jedinu mogućnost da se sa njega odstrani nečistoće i prašina.

Priuštite svom tepihu i garniturama jedan welness u profesionalnom servisu za čišćenje. Tepih i namještaj će Vam se za to odužiti tako da će ponovo moći na sebe navlačiti i vezati novu prašinu. Prašina koja više neće letjeti po zraku neće opterećivati vaše dišne organe.