Kontaktirajte nas: 095 393 08 23

Čišćenje madraca

Istraživanja pokazuju da prosječni madrac sadrži 10 000 do 10 000 000 grinja. To je prvenstveno zbog toga što se one hrane mrtvim stanicama kože, a madrac je pun istih obzirom da dosta vremena provodimo na njemu. Ono što može izazvati iritaciju kože i alergije nisu same grinje već, zapravo, njihov izmet.

Što možete učiniti da riješite ovaj, ne tako mali, problem? Prije svega, redovno mijenjanje posteljine je imperativ – posteljinu mijenjajte jednom tjedno. Nemojte zaboraviti da je potrebno i redovito prati jastuke jer i oni mogu biti pravo “skladište” grinja, a potrebno ih je mijenjati svake dvije godine.

Također, redovno čistite madrac. Čišćenjem madraca eliminirate mrtve stanice kože i grinje, ali poboljšavate i kvalitetu sna. Lakše reći nego uraditi, obzirom da madrac ne možete ubaciti u perilicu. Usisavanjem svog madraca svakih nekoliko tjedana, uspjet ćete kontrolirati populaciju grinja.

Međutim pravo dubinsko čišćenje potrebno je prepustiti profesionalcima. Dubinsko čišćenje madraca ne znači da ga se smije prati namakanjem jer ako vlaga prodre u dubinu madraca može doći do stvaranja plijesni.

FORDI d.o.o. dubinski čisti madrace sustavom vruće pjene i snažne ekstrakcije, čime se uništavaju grinje i uklanjaju sve eventualne mrlje sa madraca, a madrac je suh nakon par sati. Naime, specijalna pjena će površinski uništiti mrlje i grinje, a snažnom ekstrakcijom sva će se nečistoća izvući iz dubine madraca. Na taj način Vaš madrac je dubinski očišćen a suh već nakon par sati.

Zapamtite, trećinu života provodite u krevetu pa je veoma bitno da ga održavate čistim, baš kao i bilo koju drugu površinu u vašem domu. Čišćenje madraca preporučuje se svaka tri mjeseca.